Algemene informatie Permanente make-up

Lees hier alles wat je moet weten over permanente make-up

Phi brows

Waarom Permanente make-up bij ons?

Unieke formule met kleurbehoud van pigmenten

Tijdens de Microblading behandelingen wordt gebruikt gemaakt van de SUPE en SUPER pigmenten van Phibrows. Bij Powderbrows, Lippigmentatie en Eyeliners wordt gebruikt gemaakt van de Phicontour pigmenten. Deze formules zijn ontwikkeld volgens de hoge Europese standaarden als het gaat om de zuiverhuid en stabiliteit van de pigmenten. Bovendien zijn de pigmenten 100% veilig (door de GGD gecontroleerd), vrij van alcohol en zware metalen. Deze pigmenten zijn de eerste op de markt waarbij de fabrikant kleurbehoud na genezing gegarandeerd. In deze formule is de stabiliteit van alle pigmenten bereikt, waardoor de permanente make-up na verloop van tijd niet rood, paars of grijs wordt. Het blijft gedurende lange tijd dun en helder van kleur. De SUPER pigmenten zijn extreem schoon en stabiel als nooit tevoren. Niet magnetisch, puur, perfect ook voor vettere huidtypes, kortere genezingstijd en nog langer kleurbehoud.

Je bent in specialistische handen

Ik ben opgeleid door Sule Ozlem Sari, Phibrows Master bij Branko Babic (één van de beste van Nederland). Branko Babic Phiacademy is wereldwijd het beste beauty academy en grondzetter van Microblading. Voor Phicontour ben ik opgeleid door Kerstin & Thorsten, Grand Masters. Hoogst te behalen award.

GGD goedgekeurd

SILKY SMOOTH heeft een GGD vergunning. Deze vergunning geeft aan dat er gewerkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. Dit kan je nagaan op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

Een goede nazorg is van 80% van belang voor het definitieve eindresultaat.

Marije Breemer-Schijff

Waarom (semi) Permanente make-up?

Nadelen (semi) Permanente make-up

Is permanente make-up voor mij geschikt?

De behandeling kan bij iedereen, zowel man als vrouw toegepast worden, mits je aan de onderstaande voorwaarden voldoet. Daarnaast kan het ook toegepast worden als je door ziekte of een andere oorzaak te maken hebt met haarverlies of bij vervaagde permanente make-up (PMU). Hierbij zal je wel altijd een ondergrond blijven zien. Mocht je dat niet willen, doe je verstandig aan om de oude PMU te verwijderen, alvorens je de behandeling ondergaat.

De behandeling wordt afgeraden bij:

Contra indicaties:

Hoe werkt de Permanente make-up behandeling bij ons?

Tijdens de intake bespreken we eerst jouw medische gegevens, omdat niet in alle gevallen de behandeling toegepast mag worden, zie de contra indicaties. Vervolgens worden je wenkbrauwen, ogen of lippen uitgemeten aan de hand van de ‘Golden ratio‘, ook wel de Phi genoemd. Hierbij wordt er gekeken naar de universele verhoudingen van je gezicht (de stand van je ogen, het botstructuur en je gezichtsvorm). Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een unieke applicatie om te controleren op symmetrie, zodat je er zeker van kan zijn dat je met prachtige permanente make-up de deur uitloopt!

De omtrek van je wenkbrauw, lippen of ogen wordt met een speciale potlood getekend, zodat je alvast kan zien wat de vorm zal gaan worden. Pas na jouw goedkeuring, wordt de desbetreffende pmu techniek toegepast.

Het pigment wordt minder diep gezet, dan bij tatoeages en is daardoor minder lang blijvend. De kleur van het pigment wordt afgestemd op je natuurlijke haarkleur en huidskleur.

De behandeling duurt gemiddeld 2 tot 3 uur afhankelijk van de techniek.

Voorbereiding Permanente make-up behandeling

24 UUR VAN TEVOREN

  • Zorg ervoor dat je 24 uur vóór de behandeling géén: alcohol, drugs,  koffie, energiedranken, groene thee, Vitamine E, visolie, Omega 3 en 6, bloedverdunnende medicijnen (dus ook geen Aspirine, Aproxen of Ibuprofen).  Paracetamol is wel toegestaan. Dit in verband, dat je meer kan gaan bloeden tijdens de behandeling.
  • 6 Uur voor de behandeling niet sporten.
  • Geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie.
  • Geen Emla crème of verdovende middelen ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie.

Als blijkt dat je geen rekening hebt gehouden met onze regels zullen wij de behandeling staken en de kosten voor de behandeling in rekening brengen. Wij nemen onze werk uiterst serieus en verwachten dit ook van onze klanten.

30 DAGEN VAN TEVOREN
30 Dagen voorafgaand van de behandeling géén: Bottox, Fillers, laserbehandelingen, behandelingen met fruit- of melkzuren, chemische peelings of blootstelling aan sterk zonlicht.

EXTRA VOORZORG HERPES SIMPLEX
Om een uitbraak van het Herpes virus/koorstlip 3-5 dagen na de behandeling te voorkomen, adviseren we:

  • 7 Dagen vóór de behandeling te starten met 1000 mg L-Lysine (aminozuur) tabelletten of capsules.
  • 5 Dagen vóór de behandeling te starten met Zovirax crème of tabletten.
  • 1 Dag vóór de behandeling verhoog de inname van L-Lysine met 1500-2000 mg.
  • Haal alvast een tube Aciclovir of Peciclovirin huis. Na de nabehandeling dien je dit direct bij de eerste prikkeling op te smeren. Dit kan je ook uit voorzorg doen (lees bij gebruik altijd eerst goed de gebruiksaanwijzing).
  • Plus koop van te voren Neutral zeep.

Resultaat Permanente make-up wenkbrauwen, lippen of eyeliner

Gelijk na de behandeling kan er soms roodheid of een zwelling (bij lippen of eyeliner) optreden. Dit is maar tijdelijk en verdwijnt over het algemeen na 1 uur. De eerste week is de pmu donker van kleur, door korstvorming. Maar je kan er gewoon mee voor de dag komen en het belemmert niet in je dagelijkse activiteiten. Na 3-5 dagen vallen de korstjes er geleidelijk af. Waardoor de pigment op sommige plaatsen niet zichtbaar meer is door ondergronds huidherstel. Geef dit proces de tijd. Daarna komt de pigment weer langzaam te voorschijn in de huid.

Semi permanente make-up blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar op de huid zitten, afhankelijk van de ondergrond/oude pmu, weerstand, huidtype, nazorg en leefstijl. Eyeliners blijven over het algemeen nog langer zichtbaar, dan pmu op wenkbrauwen en lippen.

Het zetten van PMU bestaat uit 2 behandelingen. Het pigment dat tijdens de 1e behandeling in de huid wordt aangebracht zal na 1 maand ongeveer 30-60% van zijn kleur hebben verloren, daarom is het belangrijk dat je een 2e keer komt voor de nabehandeling. In sommige gevallen kan het zijn dat de huid het pigment niet goed opneemt, in dat geval is een 3e behandeling nodig, iedere huid reageert namelijk anders.

Let op: Gebruik van medicijnen, antibiotica, hormonale therapieën kunnen ervoor zorgen dat de pigment sneller vervaagt dan verwacht. Bovendien als je klaar bent met de nabehandeling, betekent dit niet dat je ook klaar bent met het resultaat. Om het resultaat lang mooi te behouden is het van belang dat je alle adviezen goed opvolgt!

Bij vettere huidtypes houdt over het algemeen de pigment kleur minder lang, dan bij normale huidtypes.

Tip: Het mooiste is om elk <2 jaar een Touch up behandeling te laten uitvoeren, zodat de kleur niet te veel vervaagd. Als de pmu compleet voor meer dan 80% vervaagd is, zal dit geen touch up meer zijn, maar een complete nieuwe zetting. Wacht dus niet tot dat alles vervaagd is, want dan zal je een complete behandeling moeten betalen en dat zou zonde zijn.

healing proces microblading

Algemene nazorg Permanente make-up

Om langer plezier te hebben van je permanente make-up, is het belangrijk om aan de nazorg gedurende genezingsproces (tot 6 weken) te houden.

Je krijgt schriftelijk de nazorginstructies mee naar huis en deze worden ter plaatse met je doorgenomen. De nazorg is aangepast op de behandeling en huidtype. Houdt je alsjeblieft aan onze instructies in plaats van andere partijen.

Volg ons op Instagram voor meer voor- & na foto's!

Meer informatie?

Vraag om een vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie.

Zie de prijslijst voor de tarieven en profiteer van eventuele ACTIES!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Mis geen nieuws en profiteer van exclusieve aanbiedingen, plus ontvang €5,- korting op je verjaardag.

Contact

Openingstijden op afspraak