Alles over waxen | Meest gestelde vragen


Nu bellen of WhatsApp

waxen
SILKY SMOOTH - Meest gestelde vragen

Het kan natuurlijk zo zijn dat jou vraag er niet tussen staat. Stuur gerust een WhatsApp of email bericht. SILKY SMOOTH zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

 1. Wat is waxen?
 2. Wat is het verschil tussen waxen en harsen?
 3. Waarom zou ik gaan waxen?
 4. Hoelang blijven de haren weg bij waxen?

 5. Wordt de haargroei door waxen minder?

 6. Hoevaak moet je waxen?
 7. Doet waxen pijn?

 8. Kan ik tussen de waxbehandelingen scheren?
 9. Kan ik een allergische reactie krijgen op de wax?
 10. Wat is de beste manier om ingegroeide haren te voorkomen?
 11. Wat is het verschil tussen stripwax en hotwax?
 12. Wat is een Brazilian wax?
 13. Doet een Brazilian wax pijn?
 14. Hoe is de eerste keer van een Brazilian wax?
 15. Welke ontharingsmethodes zijn er naast waxen?
 16. Is waxen slecht voor de huid?
 17. Kan ik waxen als ik diabetes heb?
 18. Kan ik waxen als ik zwanger ben?
 19. Kan ik na het waxen de zon in, onder een zonnebank of naar een sauna?
 20. Kan ik waxen als ik medicijnen gebruik?
 21. Kan ik waxen als ik ongesteld ben?
 22. Kan ik na het waxen sporten?

 

1. Wat is waxen?

Waxen is de oudste, natuurlijkste en meest effectieve vorm van ontharen waarbij ongewenst lichaamshaar met de wortel verwijderd wordt. De kleverige substantie wordt aangebracht met een spatel. In een paar seconden omsluit de wax alle haartjes (plakt niet op de huid), vormt een stevig, maar flexibel laagje, die eraf getrokken wordt, terwijl de huid wordt strak getrokken.

De wax van LYCON Precision Waxing is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en is geschikt voor vrijwel alle lichaamsbeharing voor zowel vrouwen als mannen.


2. Wat is het verschil tussen waxen en harsen?
Waxen is een snelle en effectieve manier van ontharen, en met veel minder pijn dan harsen. Bij harsen wordt de hars direct op de huid aangebracht, zonder olie. Want olie en hars gaan niet samen. Hierdoor worden niet alleen de haartjes eruit getrokken, maar wordt de huid ook meegetrokken. En dat doet pijn!
Met waxen wordt de huid eerst gereinigd, waarna olie wordt aangebracht. Hierdoor hecht de wax alleen aan de haartjes en niet aan de huid.

 

3. Waarom zou ik gaan waxen?

Als je het zat bent om elke dag te scheren of snel last te hebben van geïrriteerde (ontstoken)huid. Met waxen worden niet alleen je haartjes verwijderd, maar ook de wortel van de haartjes. Daardoor geniet je wekenlang van een langere haarvrije periode zonder stoppels, rode bultjes en jeuk. Een leuke bijkomstigheid van het waxen is dat ook de dode huidcellen verwijderd worden, waardoor de huid nog gladder en zachter aanvoelt. Daarnaast komen je haartjes zachter en minder frequent terug en zelfs bij regelmatig waxen soms helemaal niet meer terug.

4. Hoelang blijven de haren weg bij waxen?

Dat kan variëren per persoon. In het algemeen komen de eerste haartjes langzaam terug na 10-14 dagen. Niet alle haren komen op dezelfde moment terug.

Er wordt aangeraden om tussen de 3 en 6 weken een nieuwe afspraak te maken.

5. Wordt de haargroei door waxen minder?

Door regelmatig te waxen (tussen de 3 en 6 weken) worden de haartjes dunner en zachter. Ook duurt het langer voordat deze weer terug groeien. Op sommige plaatsen komen haartjes bij consequent en regelmatig waxen zelf helemaal niet meer terug.

6. Hoe vaak moet je waxen?
Dat is afhankelijk van je eigen haargroeifasen en behoeften, gemiddeld gezien om de 3 tot 6 weken. Maar door regelmatig te waxen duurt het langer voordat de haartjes weer terug komen.

7. Doet waxen pijn?
Iedereen ervaart pijn op een andere manier en het is afhankelijk van bepaalde factoren, zoals: je pijngrens, je hormoonhuishouding en of het de eerste keer is. Lees meer over LYCON.


8. Kan ik tussen de waxbehandelingen door scheren?
Dat is niet aan te raden, omdat het resultaat van het waxen beïnvloed wordt. Waarbij de haartjes sneller en stugger terug komen.

9. Kan ik een allergische reactie krijgen op de wax?

Het merk LYCON is zeer betrouwbaar in zijn ingrediënten. Bij je eerste bezoek zal ik je vragen of ik rekening moet houden met allergieën. Op deze manier ben ik goed voorbereid op de behandeling en kan ik eventuele reacties minimaliseren. Mocht je onverhoopt toch een reactie krijgen, vraag ik je direct telefonisch contact met mij op te nemen, zodat ik op de hoogte ben en je duidelijk kan informeren.

.
Om de kans op infecties te minimaliseren wordt er gewerkt met het principe ''No Double Dipping''. Iedere keer dat de wax op de huid wordt aangebracht, wordt er een nieuwe spatel gebruikt. Daarnaast gebruik ik voor iedere behandeling nieuwe handschoenen, mondkapje en behandelpapier. Ook wordt alles na iedere behandeling met alcohol schoongemaakt.

10. Wat is de beste manier om ingegroeide haren te voorkomen?
Ten eerste om te gaan waxen in plaats van te scheren. Bij scheren worden de haren stug, hard, grof en ze gaan ingroeien en veroorzaken irritaties en stoppels. Met waxen heb je daar minder last van.

Eén van de sleutels tot het voorkomen en bestrijden van ingegroeide haartjes is het regelmatig scrubben van de huid om de dode huidcellen te verwijderen, die zich ophopen en zo het haarzakje blokkeren*.

*Tip 1: SILKY SMOOTH biedt in haar salon 6 heerlijke smaken sugar scrubs van superieur kwaliteit aan. Deze zijn geschikt voor het gehele lichaam. Het zijn zachte scrubs, die tegelijkertijd de huid voeden. Daarbij laten ze geen olielaagje achter en voorkomt huiduitslag door verstopte poriën. Ook laten deze sugar scrubs geen plakkerige en korrelige restjes achter op de huid, waardoor de huid blijft ademen en vuil kan afvoeren. Lees meer over sugar scrubs.

*Tip 2: Je kan gebruik maken van een Ingrown X-It  spray of crème, verkrijgbaar in de salon. Dit is een milde scrub die de zichtbaarheid en het oncomfortabele gevoel van ingegroeide haren vermindert. Tegelijkertijd verzacht en hydrateert deze scrub de rode, geïrriteerde huid. Tevens te gebruiken bij uitslag en verstopte poriën. Lees meer over Ingrown X-It.

 

11. Wat is het verschil tussen stripwax en hotwax?
Stripwax wordt ook wel softwax genoemd. Deze wax wordt verwijderd met katoenen strips en is geschikt voor de grotere lichaamsdelen. Daarentegen wordt hotwax, ook wel hardwax genoemd, uit zichzelf hard en is te verwijderen zonder behulp van strips. Deze wax is geschikt voor alle gevoelige lichaamsdelen zoals gezicht, oksels, bikinilijn en de schaamstreek.

12. Wat is een Brazilian wax?
Bij de Brazilian wax worden alle haren verwijderd in het schaamstreekgebied. Hierop zijn een aantal varianten mogelijk, kijk hiervoor in de menukaart. Na deze wax hoef je niet meer bang te zijn dat je haren onder je ondergoed vandaan komen. En natuurlijk niet te vergeten door de Brazilian wax krijg je een super hygiënisch en heerlijk zacht resultaat voor een langere haarvrije periode zonder stoppels.

13. Doet een Brazilian wax pijn?

Iedereen ervaart pijn op een andere manier en het is afhankelijk van bepaalde factoren, zoals: je pijngrens, je hormoonhuishouding en of het de eerste keer is. De Brazilian wax is wel gevoeliger dan het waxen van andere delen van het lichaam. Maar bij regelmatig waxen wordt dat gevoel steeds minder. Lees meer over LYCON.

 

14. Hoe is de eerste keer van een Brazilian wax?
De eerste keer van een Brazilian wax kan spannend zijn, je verwachting, als je je bloot gaat geven. Ik zal je geruststellen, neem alle tijd voor je en ben ik inmiddels wel wat gewend. Dus ontspan je en voor je het weet, kan je genieten van een uiterst zacht en een haarvrij resultaat voor weken lang!


15. Welke ontharingsmethodes zijn er naast waxen?
Om van je ongewenste haar af te komen zijn er verschillende ontharingsmethodes met elk zijn eigen voor- en nadelen. Zoals:

 • scheren
 • ontharingscrème;
 • (elektrisch) epileren;
 • sugar waxing;
 • laseren;
 • IPL

Scheren

Iedereen is wel bekend met het scheren. Bij deze methode wordt aan de hand van een scheermes de haren die boven het huidoppervlak uitsteken kort gemaakt. De haarwortel blijft zitten, waardoor het haar gewoon weer verder blijft groeien en de volgende dag hoogstwaarschijnlijk weer stoppels hebt.

Voordelen

 • Snel en gemakkelijk
 • Je kan het zelf doen
 • Pijnloos, tenzij jezelf niet verwond

Nadelen

 • Snel stoppels, resultaat tot maximaal 3 dagen lang
 • Geïrriteerde huid en/of wondjes
 • Jeuk
 • Stuggere haartjes die ervoor terug komen
 • Bij donkere haargroei kunnen zwarte stoppels achterblijven
 • Risico op ingegroeide haren

Ontharingscrème

Bij deze methode wordt net zoals bij het scheren de haartjes verwijderd die boven het huidoppervlak uitsteken alleen dan niet met een scheermes, maar met een crème.

Voordelen

 • Eenvoudig zelf aan te brengen
 • Pijnloos
 • Minder snel ingegroeide haartjes en stoppels prikken minder dan bij het scheren

Nadelen

 • Resultaat blijft maar 3 tot 5 dagen lang
 • Bij donkere haargroei kunnen zwarte stoppels achterblijven
 • Ruikt meestal onaangenaam
 • Je hebt te maken met een intrektijd en als de crème te lang laat zitten, kan je hierdoor een geïrriteerde huid krijgen.
 • Niet te gebruiken nabij lichaamsopeningen wegens de chemische bestanddelen.

(Elektrisch) epileren

Bij epileren worden de haartjes met de wortel uit de huid getrokken met een pincet. Dit wordt vooral toegepast op de wenkbrauwen. Voor het ontharen van grotere en gevoeligere huidoppervlaktes wordt veelal elektrisch epileren toegepast waarbij een fijne naald met elektrische stroompjes in het haarzakje gebracht wordt, waardoor het haarzakje vernietigd wordt.

 
Voordelen

 • Langdurig en/of permanent resultaat
 • Veilige methode
 • Zachtere haren die ervoor terugkomen

Nadelen

 • Pijnlijk, maar de pijn neemt af met de tijd
 • Geïrriteerde huid en/of wondjes
 • Niet geschikt voor alle huidoppervlaktes

Sugar waxing

Sugar waxing is een eeuwenoude Oosterse methode om van ongewenste lichaamsbeharing af te komen. Voor deze methode wordt een suikergel gebruikt, bestaande uit suiker, water en citroen. Zelf thuis aan de slag met sugar waxing en een eigen suikerwax maken? Dat kan lees dit artikel.

 

Voordelen

 • Natuurlijke ingrediënten
 • Veilig en effectief
 • Langdurig resultaat
 • Geschrikt voor alle lichaamsdelen
 • Vrijwel pijnloos, mits op goede manier uitgevoerd

Nadelen

 • Beste is om deze ontharingsmethode door een specialist uit te laten voeren
 • Niet geheel pijnloos
 • Kost tijd

Laseren

Bij deze ontharingsmethode worden de haren permanent verwijderd door middel van een laser. Laser staat voor “Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation''. De laser maakt gebruik van één dunne en zeer krachtige lichtstraal die door de oppervlakte van de huid heen wordt gezonden, waardoor de haarwortels met haartjes in de groeifase vernietigd worden.

Voordelen

 • Haartjes komen doorgaans voor 80% niet meer terug
 • Duurzaam

Nadelen

 • Dure procedure er zijn meerdere herhalingsbehandelingen nodig, meestal 6
 • Behandeltijd is lang, doordat er slechts kleine oppervlaktes per keer behandeld kunnen worden
 • Het resultaat is zelden echt definitief
 • Deze methode vereist de vakkennis van een professional, met voorkeur voor een dermatoloog
 • Minder geschikt voor diegene die te donkere of te lichte huidtype heeft
 • Kan pijnlijk zijn op gevoelige plekken
 • Huidirritatie
 • Pigmentvlekken, brandwonden en onherstelbare littekens
 • Licht kan schadelijk zijn voor je ogen
 • Lange hersteltijd

Meer lezen?

- Lasertherapie (laser ontharen), Ziekenhuis.nl

- Laseren in schoonheidssalon 'te gevaarlijk': wat zijn de risico's?, RTL Nieuws

- Laser ontharen, onschuldig of gevaarlijk?, Huidtherapie Alders


IPL

IPL staat voor “Intense Pulsed Light”. Het licht wordt uitgezonden in meerdere golflengtes (kleuren), net zoals bij een gewone lamp. Het licht is dus veel minder sterk dan bij laser, waardoor de haarzakjes minder goed vernietigd worden.

Voordelen

 • Resultaat is effectief, maar met relatief grote kans op terug groeien van de haren
 • Duurzaam
 • Vaak nauwelijks pijnlijk
 • Behandeltijd is korter dan bij laseren, doordat grotere oppervlaktes in één keer behandeld kunnen worden
 • Korte hersteltijd

Nadelen

 • Dure procedure er zijn meerdere herhalingsbehandelingen nodig, meestal 10
 • Het resultaat is zelden echt definitief
 • Deze methode vereist de vakkennis van een professional
 • Alleen geschikt voor donkere haren
 • Huidirritatie
 • Pigmentvlekken, brandwonden en onherstelbare littekens
 • Overbeharing, door beschadiging van het haarzakje. Deze kan dan misvormd worden waardoor er meer haren uit één haarzakje kunnen groeien.

Meer lezen?
- IPL ontharing, Ziekenhuis.nl

- Is ontharen met behulp van een IPL behandeling gevaarlijk?, InfoNu.nl

- Met IPL ontharen ook nadelen?, Metiplontharen.nl
- Laserontharen, topic Radar.avrotros.nl

 

16. Is waxen slecht voor de huid?
Nee, waxen is niet slecht voor de huid. Het is juist verzorgend en verzachtend.

17. Kan ik waxen als ik diabetes heb?
Het is mogelijk, maar SILKY SMOOTH raadt het niet aan om je te gaan waxen als je diabetes of last hebt van een afwijkende bloedcirculatie, omdat je een dunnere hebt en zo eerder wondjes kan oplopen.

18. Kan ik waxen als ik zwanger ben?
Ja, absoluut. Een waxbehandeling heeft geen invloed op de foetus of ongeboren baby. Het is juist de perfecte oplossing als je zwanger bent. Want de alledaagse dingen zoals scheren worden steeds moeilijker. Ik wax je graag nog een aantal dagen voor je uitgerekende datum.

19. Kan ik na het waxen de zon in, onder een zonnebank of naar een sauna?
Het is beter om de eerste 24 uur na de behandeling de zon, de zonnebank en de sauna te vermijden. Vanwege de pigmentatie, de huid verbrand sneller en er kunnen bultjes ontstaan.

 

20. Kan ik waxen als ik medicijnen gebruik?
Ja, maar het is afhankelijk van het soort medicijngebruik. De onderstaande medicijnen kunnen in combinatie met het waxen een extra gevoelige en/of zwakke huid veroorzaken:

 • Retin A
 • Differin
 • Renova
 • Roaccutane
 • Isotretioin

De Strip Wax van Lycon kan niet gebruikt worden, maar de Hot Wax wel. Voor de grotere oppervlaktes wordt een meerprijs berekend.

 

21. Kan ik waxen als ik ongesteld ben?

Ja, natuurlijk. Je kan alleen wat gevoeliger zijn voor de behandeling wanneer je ongesteld bent, omdat je dan meer prikkelingen ontvangt. Wel vraag ik je een tampon te dragen.

 

22. Kan ik na het waxen sporten?

Ja, alleen is het wel verstandig om vlak na de behandeling niet te gaan sporten, zodat je het overmatig zweten voorkomt en de behandelde delen goed tot rust kunnen komen.

CONTACT GEGEVENS

SILKY SMOOTH Wax- & Browbar
Middelz
and 5308
1788 HC Julianadorp
KvK: 71540822

info@silkysmooth.nl

OPENINGSTIJDEN OP AFSPRAAK

Maandag        09:00 - 21:00 uur
Dinsdag          09:00 - 21:00 uur
Woensdag      09:00 - 21:00 uur

Donderdag     09:00 - 21:00 uur
Vrijdag            09:00 - 21:00 uur
Zaterdag         09:00 - 21:00 uur

Zondag gesloten

 

VOLG SILKY SMOOTH


PINNEN IS MOGELIJK