hello world!
Geplubiceerd: 23 mei 2019

In de Pers bij Den Helder Actueel

Opening SILKY SMOOTH

Door: Ronald Boutkan

Julianadorp – “Mensen moeten vaak nog wel een drempel over voordat ze zich melden, maar als ze dan eenmaal liggen is het lekker relaxen en het gewoon ondergaan. Daarna is een tweede afspraak al heel normaal, dan zijn ze de lichte schaamte die er soms nog is volledig kwijt.” Aldus Marije Breemer, sinds deze maand eigenaresse van SILKY SMOOTH, een wax- en browbar in Julianadorp.

''Het voordeel van waxen ten opzichte van scheren is onder meer dat de haren langer wegblijven, tot wel zes weken. “En je hebt geen stoppels, een mooie gladde en zachtere huid.”

Breemer werkte 14 jaar lang in de horeca, studeerde daarna toerisme en besloot vervolgens dat ze toch iets anders wilde. “Ik ben altijd al bezig geweest met beauty, was het scheren zat en zo kwam ik op het idee voor een eigen wax- en browbar. De laatste tijd komen er steeds meer, maar de oorsprong ligt in het buitenland.”

“Wax is eigenlijk voor alle lichaamsbeharing van top tot teen en voor zowel mannen als vrouwen. Verder is het netjes maken van de wenkbrauwen nu echt een trend, steeds meer wordt gekozen voor mooie, strakke maar wel goedgevormde wenkbrauwen die natuurlijk wel bij het gezicht passen. Ik meet vooraf de vorm uit, zodat het echt goed uitkomt bij het gezicht. Klanten kunnen dan ook vooraf al zien hoe het wordt.”

Glad en zacht resultaat

Het voordeel van waxen ten opzichte van scheren is onder meer dat de haren langer wegblijven, tot wel zes weken. “En je hebt geen stoppels, een mooie gladde en zachtere huid.” Half juni was de opening van de salon en tot nu toe heeft ze nog weinig te klagen. “Ik heb vooral via social media wat reclame gemaakt en dat werkt goed. Verder komen er wat flyers bij andere winkels te liggen.”

Ook bij ons in de regio zijn er de laatste tijd meer soortgelijke salons bijgekomen, maar de markt is volgens Breemer groot genoeg. “Het is echt zo dat steeds meer vrouwen ervoor kiezen, maar ook mannen hebben er steeds minder moeite mee. En dan heb je nog de toeristen en sporters, dus al met al is er wel ruimte voor meerdere salons.” SILKY SMOOTH is gespecialiseerd in waxen en gebruikt Australische wax (LYCON Precision Waxing), volgens Breemer zelfs de beste van de wereld. “Het is misschien iets duurder, maar je hebt dan ook wel echte kwaliteit. Deze wax hecht zich aan de haartjes en niet aan de huid, waardoor een behandeling vrijwel pijnloos is.”

Thuis

Het bedrijf is ingericht op de bovenverdieping van haar woning in Middelzand. “We zijn op de zondag na elke dag open van 09.00 tot 21.00 uur en op afspraak. Door de salon thuis te hebben kunnen inrichten is het prima mogelijk het te combineren met het gezin”, vertelt de drie maanden geleden moeder geworden Breemer. Thuis is een voorzichtig begin, maar zeker niet het eindpunt. “Over een jaar of vijf wil ik wel een salon buitenshuis, liefst richting Helderse binnenstad.”

Zie artikel op Den Helder Actueel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *