hello world!
Geplubiceerd: 22 mei 2019

Je eerste stapje over onze drempel

Heb geen angst en laat je overtuigen door onze werkwijze

Door: Marije Breemer

Er zijn talloze manieren van ontharen, maar het resultaat is vaak minder roos- kleurig. Denk aan stoppels, bultjes, ingegroeide haartjes, jeuk, irritaties, harde en stuggere haartjes en noem maar op. Dat wil je jezelf toch niet iedere keer aan doen? Zo heb je bijvoorbeeld het vertrouwde scheren, waarbij jezelf dagelijks in allerlei bochten wringt om maar alle haartjes te kunnen verwijderen en glad voor de dag te komen. Of je hebt tegenwoordig ook nog de keuze uit laseren en IPL, veelal dure procedures met zelden een definitief resultaat, niet geheel zonder risico’s en het werkt voornamelijk alleen voor donkere haren en is niet geschikt voor elke huidtype. Dus we willen graag weten hoe het beter kan en vooral zachter zonder al het gedoe. Waxen is hierbij de beste oplossing en de redder in harige nood! En dan met name LYCON Precision Waxing. De nieuwe manier van ontharen en de crème de la crème onder waxen, die vanuit Australië de wereld aan het veroveren is.

''Waxen is helemaal niet eng en het doet ook geen pijn (gevoelig kan het wel zijn, met name de eerste keer). Je weet gewoon niet wat je te wachten staat en daarom kan het spannend zijn de eerste behandeling.''

Waxen

Waxen is de oudste en meest effectieve manier van ontharen. De haar wordt met wortel en al verwijderd, wat ervoor zorgt dat de haartjes voor langere tijd weg blijven, gemiddeld gezien tussen de 3 en 6 weken, afhankelijk van je eigen haargroei en of je al vaker een waxbehandeling ondergaan bent. Want hoe vaker je waxt, hoe minder vaak je weer terug hoeft voor een vervolg behandeling. De haartjes komen namelijk minder, zachter en soms helemaal niet meer terug. Maar het beste resultaat krijg je door een maandelijks bezoek.

De laatste jaren groeit de vraag naar waxbehandelingen. In tegenstelling tot in Nederland is het in verschillende landen zoals de USA, Canada, Australië, Midden-Oosten, Engeland, Brazilië en Italië het doodnormaal om naar een waxsalon te gaan. Dit komt doordat Nederland in de beautysector over het algemeen wat jaren (ongeveer 5 tot 7 jaar) achterloopt wat schoonheid betreft en heeft qua waxen nog een weg te gaan. Alhoewel het waxen steeds populairder wordt.

De eerste keer waxen

Waxen is helemaal niet eng en het doet ook geen pijn (gevoelig kan het wel zijn, met name de eerste keer). Je weet gewoon niet wat je te wachten staat en daarom kan het spannend zijn de eerste behandeling. Vrouwen en mannen maken vaak kennis met een onprofessionele manier van waxen en laten zich onnodig afschrikken door (horror) verhalen en filmpjes, die laten zien hoe pijnlijk het waxen wel niet zou zijn. Maar dit gebeurt alleen, indien je het laat doen bij iemand die geen specialist is en/of de verkeerde technieken en waxsoorten gebruikt. Laat dit je niet tegen houden met de gedachte van onzekerheid, pijn en/of schaamte. Beleef hoe het anders kan en geniet van de voordelen die LYCON Waxing te bieden heeft. En om jou te helpen met het eerste stapje over onze drempel hebben we bijvoorbeeld First time Brazilian wax, waarbij je met extra aandacht en rust geholpen wordt.

LYCON Precision Waxing

LYCON wax is geschikt voor haartjes vanaf 1 mm, vrijwel pijnloos en uiterst zacht voor de huid zonder huidirritaties of roodheid met een langdurig haarvrij resultaat zonder stoppels. Daarbij wordt de wax met natuurlijke ingrediënten die verrijkt is met aromatische en essentiële oliën aangebracht op de huid op lage temperaturen. LYCON is sinds 1978 de beste wax ter wereld en wordt gebruik in het topsegment, waarbij zelfs modellen en beroemdheden als Pippa Middleton, Sienna Miller, Victoria Beckham en Emily Blunt dit revolutionaire product gebruiken.

Tips

Graag wil ik al jou verdere onzekerheden en angsten wegnemen. Als je tot nu toe nog niet voldoende overtuigd bent, heb ik nog een aantal wax tips:

  • Ten eerste wees relaxt tijdens de waxbehandeling. Je bent niet de eerste en ook zeker niet de laatste die naakt op de behandelstoel ligt. Ik ben professioneel opgeleid tot (Brazilian) waxspecialist en doe niets anders dan waxen.
  • Ten tweede doe even geen strak zittende kleding aan, dit kan namelijk gaan schuren, wat irritaties en ingegroeide haartjes kan veroorzaken. Dus om dit te voorkomen doe je er goed aan om een een katoenen slip en een loszittende broek, shirt of jurkje aan te doen. Je huid moet na het waxen namelijk goed kunnen kalmeren en ademen.
  • Ten derde scheer jezelf van tevoren niet. Ook hierbij geldt; schaam je niet voor je haren. Als je een perfect resultaat wilt hebben kun je het beste jezelf ongeveer 10-21 dagen niet scheren. De haartjes moeten namelijk minstens 0,5 cm lang zijn.
  • Ten vierde skip op de dag van je waxbehandeling je sporttraining, je sauna en zwembad bezoek. En wacht deze dag nog even om een bruin kleurtje op te bouwen. De boel moet eerst even goed tot rust komen.
  • Last but not least. Als je midden in je rode week zit, vind je het misschien prettiger om de afspraak te verzetten. Niet omdat het onhygiënisch is, maar omdat je gevoeliger bent voor pijnprikkels. Wellicht is het dan wat minder comfortabel. Maar dat weet jezelf het beste!

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om de eerste stap te zetten. Lees hier alles nog over de meest gestelde vragen over waxen. Aarzel niet langer en boek vandaag nog online je afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *