hello world!
Geplubiceerd: 23 mei 2019

Een zacht juweeltje door Brazilian wax!

De oplossing voor een wekenlange zachte schaamstreek zonder te scheren

Door: Marije Breemer

Een super gladde schaamstreek zónder rode bultjes en irritaties? En eindelijk vol zelfvertrouwen op het strand kunnen liggen. De ultieme sleutel hiervoor is de Brazilian wax. Nooit meer bang wezen dat je haren onder je slipje vandaan komen en wekenlang genieten van een uiterst zacht en glad huidje, zoals nooit tevoren.

"Er wordt uitgegaan dat de mens zo een 100.000 jaar geleden begonnen is met het verwijderen van lichaamsbeharing."

Brazilian wax

Een Brazilian wax is het ontharen van de schaamstreek door middel van wax. Hierbij worden de haren verwijderd rondom de vagina of penis, het perineum, scrotum en rond de anus. Zoals de naam al aangeeft is dit ontstaan in Brazilië.

Vroeger werd dit al gedaan bij inheemse volkeren in het binnenland van Brazilië. En pas later in de jaren '90 werd het populair aan de Braziliaanse kustgebieden. Dit komt doordat vrouwen op het strand steeds kleinere bikini's begonnen te dragen. Vervolgens is het overgewaaid naar USA, Europa en de rest van de wereld. Dit is te danken aan de zeven Braziliaanse zussen, die een schoonheidssalon The J. Sisters startte en de Brazilian wax begonnen te introduceren. Hierdoor gingen steeds meer beroemdheden voor deze look. Onder hun klanten bevinden zich onder andere Naomi Cambell en Gweyneth Paltrow. Ook in Nederland wordt het steeds populairder onder zowel mannen als vrouwen.

Brazilian wax varianten

Er zijn vele varianten van de Brazilian wax. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een triangel, streepje, hartje, bikiniwax of full Brazilian wax/Hollywood wax, waarbij alle haren volledig verwijderd worden.

De behandeling

De Brazilian wax wordt vaak gezien als een pijnlijke behandeling. Maar dit valt echt mee! Het gaat om een paar seconden en is vergelijkbaar qua gevoel met andere waxbehandelingen op het lichaam. Uiteraard is het afhankelijk van je eigen pijngrens. De een is gevoeliger als de ander.

Door de unieke Hot Wax van Lycon, die SILKY SMOOTH gebruikt voor de Brazilian wax, wordt deze behandeling vrijwel pijnloos. Het is een zachte, flexibele en heerlijk geurende wax afkomstig uit Australië met pure en natuurlijke ingrediënten en wordt aangebracht op een relatief lage temperatuur, wat irritaties en roodheid helpt te voorkomen. Alle haartjes kunnen vanaf een lengte van slechts 1 mm, inclusief de haarwortels verwijderd worden. De hoogwaardige textuur en unieke samenstelling van de Lycon waxen hecht alleen aan de haartjes en dus niet aan je huid. In een paar seconden omsluit de wax alle haartjes en vormt een stevig maar flexibel laagje, dat vervolgens op een zeer snelle manier wordt verwijderd.

SILKY SMOOTH is gespecialiseerd in Brazilian waxing, waardoor je verzekerd bent van een professionele waxervaring.

De eerste keer Brazilan wax

De eerste keer kan een Brazilian wax spannend zijn. Je weet natuurlijk niet wat je te wachten staat. Maar wel weet jezelf moet blootgeven. Ik zal je geruststellen en neem alle tijd voor je. Ontspan je en voor je het weet, kan je genieten van een uiterst zacht, haarvrij en hygiënisch resultaat voor weken lang!

Het resultaat

Je huid is na de behandeling perfect glad, haarvrij, optimaal verzorgd en voelt zijdezacht aan. Als een heerlijk zacht juweeltje. Na de eerste behandeling blijft het resultaat ongeveer 3 tot 6 weken, afhankelijk van je eigen haargroeicyclus. Over het algemeen zijn de haartjes voor minimaal 1 tot 2 weken niet voelbaar. In de 3e of 4e week zullen de eerste haartjes wel weer voelbaar worden. Maar door regelmatig te waxen, wordt het resultaat steeds beter.

Mijn eerste keer Brazilian wax

Uiteraard moest ik zelf ook ervaren hoe een Brazilian wax nou voelt. Dit heb ik laten doen bij Wax@Sea, een LYCON collega van mij. Ik vond net zoals jij de eerste keer spannend. Maar als je er eenmaal ligt en gastvrij ontvangen bent, voelt het al gauw niet meer ongemakkelijk.

De behandeling was niet pijnlijk, maar ook niet gevoelloos. Het was het allemaal meer dan waard! Het resultaat was een heerlijke zachte en gladde huid voor wekenlang. Al bij de eerste keer waxen kwamen mijn haren een stuk minder en zachter terug. Wel had ik wat last van ingegroeide haartjes, maar met de Ingrown X-It spray was dit zo verholpen. Sinds ik dit ervaren heb, wil ik niks anders meer. Goodbye scheermes, hello Brazilian waxing! Dus pas op want de behandeling is verslavend!

Heb je na het lezen van dit artikel nog meer vragen? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder.

Lycon precision waxing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *