Voorzorg en nazorg Permanente make-up

Lees hier alles wat je moet weten voordat je permanente make-up behandeling boekt

Waarom kiezen voor semi permanente make-up bij ons?

Je bent in specialistische handen

Marije Breemer de pmu specialist is opgeleid door Grand masters: Sule Ozlem Sari, Kerstin en Thorsten bij Branko Babic Phiacademy, wereldwijd het beste beauty instutuut en grondzetter van microblading.

GGD gekeurd

SILKY SMOOTH heeft een GGD vergunning. Deze vergunning geeft aan dat er gewerkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. Dit kan je nagaan op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

Pure pigmenten

De SUPER pigmenten die gebruikt worden zijn de puurste op de markt, waarbij de fabrikant kleurbehoud na genezing gegarandeerd, Deze formules zijn ontwikkeld volgens de hoge Europese standaarden als het gaat om de zuiverhuid en stabiliteit, waardoor de permanente make-up na verloop van tijd niet rood, paars of grijs wordt. Het blijft gedurende lange tijd dun en helder van kleur.
Bovendien zijn de pigmenten 100% veilig (door de GGD gecontroleerd), vegan, vrij van alcohol en zware metalen.  

''Een goede nazorg is van 80% van belang voor het definitieve eindresultaat''. (Breemer-Schijff, 2022)

Voordelen semi permanente make-up

Altijd perfect eruit zien onder alle omstandigheden, dus ook met sporten, in de sauna en met zwemmen.
Geschikt voor bijna alle huidtypes, lees de contra indicaties.
Geen dagelijkse make-up meer nodig.
Vollere wenkbrauwen, wimpers, ogen of lippen.
Perfect als je nauwelijks of geen haren hebt.
Corrigeren van dunne en onregelmatige wenkbrauwen of ogen en lippen.
Veilig voor de huid en haren.
Littekens en lege plekken camoufleren.

Nadelen semi permanente make-up

De behandeling kan gevoelig zijn.
Het resultaat is niet permanent.
Eens per 1-2 jaar is een Touch up gewenst voor het optimale resultaat.
Vollere wenkbrauwen, wimpers, ogen of lippen.
Kostbare behandeling. Maar kies wel voor kwaliteit. Goedkoop = duurkoop.
In sommige gevallen is een extra behandeling gewenst.
Langdurige behandeling (2-4 uur)

Is permanente make-up voor mij geschikt?

De behandeling kan bij iedereen, zowel man als vrouw toegepast worden, mits je aan de onderstaande voorwaarden voldoet. Daarnaast kan het ook toegepast worden als je door ziekte of een andere oorzaak te maken hebt met haarverlies of bij vervaagde permanente make-up (PMU). Hierbij zal je wel altijd een ondergrond blijven zien. Mocht je dat niet willen, doe je verstandig aan om de oude PMU te verwijderen, alvorens je de behandeling ondergaat.

De behandeling wordt afgeraden bij
(contra indicaties):

Diabetes (JA, in overleg met een arts)
Bepaalde contact allergieën (wordt bekend na het plaatsen van een patch test)
Chronische huidziekten
Couperose
Ernstige ziekten zoals kanker, epilepsie, auto immuunziekten, hiv aids (doktersbrief is vereist)
Tijdens chemotherapie
Actieve acne
Actieve Koortsuitslag / Herpes simplex
Glaucoom (hoge oogdruk)
Hart- en vaatafwijkingen
Hemofilie
Neurologische aandoeningen
Antibiotica (in overleg met arts)
Corticosteroïden (bij huidziekten, zoals bijv. eczeem)
NSAID (pijnstillers, zoals bijv. Diclofenac en Ibuprofen)
Bloedverdunners (bijv. Aspirine en Sintrom) (JA, in overleg met arts stoppen op de dag van behandeling)
Zwangerschap
Borstvoeding (JA, na 6 maanden)
Tijdens hormoontherapie

Werkwijze permanente make-up 

Tijdens de intake bespreken we eerst jouw medische gegevens, omdat niet in alle gevallen de behandeling toegepast mag worden, zie de contra indicaties en voorzorg. Vervolgens worden je wenkbrauwen, ogen of lippen uitgemeten aan de hand van de 'Golden ratio', ook wel de Phi genoemd. Hierbij wordt er gekeken naar de universele verhoudingen van je gezicht (de stand van je ogen, het botstructuur en je gezichtsvorm). Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een unieke applicatie om te controleren op symmetrie, zodat je er zeker van kan zijn dat je met prachtige permanente make-up de deur uitloopt!
De omtrek van je wenkbrauw, lippen of ogen wordt met een speciale potlood getekend, zodat je alvast kan zien wat de vorm zal gaan worden. Pas na jouw goedkeuring, wordt de desbetreffende pmu techniek toegepast.
Het pigment wordt minder diep gezet, dan bij tatoeages en is daardoor minder lang blijvend. De kleur van het pigment wordt afgestemd op je natuurlijke haarkleur en huidskleur.

De behandeling duurt gemiddeld 2 tot 4 uur afhankelijk van de techniek.

Voorzorg Permanente make-up 

Als blijkt dat je geen rekening hebt gehouden met onze regels zullen wij de behandeling staken en de kosten voor de behandeling in rekening brengen. Wij nemen onze werk uiterst serieus en verwachten dit ook van onze klanten.

24 UUR VAN TEVOREN

Zorg ervoor dat je 24 uur vóór de behandeling géén: alcohol, drugs,  koffie, energiedranken, groene thee, Vitamine E, visolie, Omega 3 en 6, bloedverdunnende medicijnen (dus ook geen Aspirine, Aproxen of Ibuprofen).  Paracetamol is wel toegestaan. Dit in verband, dat je meer kan gaan bloeden tijdens de behandeling.
6 uur voor de behandeling niet sporten.
Geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie.
Geen Emla crème of verdovende middelen ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie.
Tip: was je haar van tevoren!

30 DAGEN VAN TEVOREN

30 dagen voorafgaand van de behandeling géén: Bottox, Fillers, laserbehandelingen, behandelingen met fruit- of melkzuren, chemische peelings of blootstelling aan sterk zonlicht.

 3-5 DAGEN VAN TEVOREN - EXTRA VOORZORG HERPES SIMPLEX

7 Dagen vóór de behandeling te starten met 1000 mg L-Lysine (aminozuur) tabelletten of capsules.
5 Dagen vóór de behandeling te starten met Zovirax crème of tabletten.
1 Dag vóór de behandeling verhoog de inname van L-Lysine met 1500-2000 mg.
Haal alvast een tube Aciclovir of Peciclovirin huis. Na de nabehandeling dien je dit direct bij de eerste prikkeling op te smeren. Dit kan je ook uit voorzorg doen (lees bij gebruik altijd eerst goed de gebruiksaanwijzing).

Nazorg Permanente make-up 

Om langer plezier te hebben van je permanente make-up, is het belangrijk om aan de nazorg gedurende genezingsproces (tot 6 weken) te houden.
Je krijgt schriftelijk de nazorginstructies mee naar huis en deze worden ter plaatse met je doorgenomen. De nazorg is aangepast op de behandeling en huidtype. Houdt je alsjeblieft aan onze instructies in plaats van andere partijen.

DAG 1 T/M 7

Je wenkbrauwen zo min mogelijk aanraken. Was/desinfecteer eerst je handen, voordat je de huid verzorgt.
Dep de wond droog (niet wrijven) met een schone tissue en houd deze zoveel mogelijk droog.
Wanneer je tijdens de genezing last krijgt van een trekkerig gevoel, breng dan met een wattenstaafje 1-2 keer daags een dun laagje crème aan.
Niet plukken, afpellen of krabben aan de behandelde huid, om littekens in het gebied of verwijdering van het pigment te voorkomen.
De PMU niet bedekken met strakke of bevuilde bekleding.
De behandelde huid niet afdekken met pleisters of verband.
Vermijdt overmatig zweten, (bubbel) baden, sauna’s, stoombaden en zwembaden.
Vermijdt gedurende 6 maanden laserbehandelingen, chemische behandelingen of peelings en alle crèmes die Retin-A of Glycolzuur bevatten.
Vermijdt de eerste 7 dagen het uitvoeren van taken met betrekking tot zware huishoudelijke reiniging.
Vermijdt alcohol de eerste 4 uur. Daarna wordt aangeraden om niet te veel te drinken, omdat dit kan leiden tot langzame genezing van de wonden.
Breng voor het douchen een dun laagje aanbevolen crème aan.
De behandelde huid niet blootstellen aan zonlicht of de zonnebank (minimaal 6 weken)
Wil je wenkbrauwen/ogen camoufleren? Gebruik dan pas na 7 dagen een beetje minerale make-up.
Tip: De pmu blijft gevoelig voor zonlicht. Smeer daarom je PMU altijd in met een zonnebrandcrème SPF 50. Blootstelling aan de zon kan ertoe leiden dat het kleurpigment sneller vervaagt.

Resultaat Permanente make-up wenkbrauwen, lippen of eyeliner

Gelijk na de behandeling kan er soms roodheid of een zwelling (bij lippen of eyeliner) optreden. Dit is maar tijdelijk en verdwijnt over het algemeen na 1 uur. De eerste week is de pmu donker van kleur door korstvorming. Maar je kan er gewoon mee voor de dag komen en het belemmert niet in je dagelijkse activiteiten. Na 3-5 dagen vallen de korstjes er geleidelijk af, waardoor de pigment op sommige plaatsen niet zichtbaar meer is door ondergronds huidherstel. Geef dit proces de tijd. Daarna komt de pigment weer langzaam te voorschijn in de huid.
Semi permanente make-up blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar op de huid zitten, afhankelijk van de ondergrond/oude pmu, weerstand, huidtype, nazorg en leefstijl. Eyeliners blijven over het algemeen nog langer zichtbaar, dan pmu op wenkbrauwen en lippen.
Het zetten van PMU bestaat uit 2 behandelingen. Het pigment dat tijdens de 1e behandeling in de huid wordt aangebracht zal na 1 maand ongeveer 30-60% van zijn kleur hebben verloren, daarom is het belangrijk dat je een 2e keer komt voor de nabehandeling. In sommige gevallen kan het zijn dat de huid het pigment niet goed opneemt, in dat geval is een 3e behandeling nodig, iedere huid reageert namelijk anders.
Let op: Gebruik van medicijnen, antibiotica, hormonale therapieën kunnen ervoor zorgen dat de pigment sneller vervaagt dan verwacht. Bovendien als je klaar bent met de nabehandeling, betekent dit niet dat je ook klaar bent met het resultaat. Om het resultaat lang mooi te behouden is het van belang dat je alle adviezen goed opvolgt!
Bij vettere huidtypes houdt over het algemeen de pigment kleur minder lang, dan bij normale huidtypes.
Tip: Het mooiste is om elk <2 jaar een Touch up behandeling te laten uitvoeren, zodat de kleur niet te veel vervaagd. Als de pmu compleet voor meer dan 80% vervaagd is, zal dit geen touch up meer zijn, maar een complete nieuwe zetting. Wacht dus niet tot dat alles vervaagd is, want dan zal je een complete behandeling moeten betalen en dat zou zonde zijn.
healing proces microblading
magic-wandgraduation-hatcheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram